Monday, 25 January 2016

Celcom SL1M Training

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hai semua... Lama dah tak jenguk blog.. Macam dah lupa jaa.. Tak lupa g.. Tak tau nak update apa. Hehehe....

Tak apa laa.. Hari nie aku nak cerita pasal minggu lepas aku pi Celcom SL1M Training.
Modul 1 & 2.

Modul 1 tentang My Job My Pride. Berbangga dengan kerja kita. Banyak laa aktiviti yang dibuat. Macam mana kita memberi impak pada kerja kita dan orang lain. Time nie kami semua ada dapat tag nama. So sepanjang 2 hari kena kumpul bintang.

10 Bintang - Datuk / Datuk Sri
15 Bintang - Tan Sri
20 - Tun

Aku dapat kumpul 9 ja,, haha..

Ini laa hasil selepas 2 hari traini Modul 1.

Modul 2 pulak tentang P.O.W.E.R PACK PRESENTATION SKILL. Dalam nie lebih kepada persediaan diri dalam presentation, sikap positif, membawa konfident diri. Byk yang dapat Modul ni so lebih yakin untuk berhadapan dengan orang.

...:: Tukar mindset kita ::...

"KERJA" kepada "ENJOY"
Kita tak kerja dalam syarikat tapi kita enjoy!

"PROBLEM" kepada "CHALLENGES"
Tak perkataan problem/masalah dalam hidup kita, tapi yang ada challenges/cabaran untuk kita hadapi.

Buang semua yang negatif, simpan yang posif, baru kita seronok, happy, konfiden bila melaksanakan tugasan.

Gambar kiri atas tu, yang lelaki depan, itu laa coach kami. The best coach!
Coach Rafi Thank You so much!


KITA ENJOY!!!!!