Thursday, 30 April 2015

Happy Birthday Mommy + Sharing Links 30/4/2015

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Today my mommy birthday!! Happy birthday mommy! Nak beli hadiah tudung untuk mak. Mak cakap nak kaler kuning.. Hehehe.. Nak beli untuk adik skali. Adik dapat biasiswa JPA. Alhamdulillah.. Hehe..

This is my mommy!! Owh budak tu not my sista.. Yang tu student..

Owh, next part.. Minta tolong klik iklan-iklan eh.. Terima kasih daun keladi..

LINK UPDATE [30/4/2015]1. http://goo.gl/MbXu1X2. http://goo.gl/hxFrVm3. http://goo.gl/Kn69AO4....

Wednesday, 29 April 2015

Sharing Links 29/4/2015

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Malam-malam nie teringat plak kat whohaa, churpchurp n 8share. Terus laa check akaun 8Share n churpchurp nak tengok naik x earning. Alhamdulillah churpchurp naik 2 hinggit. 8Share tak ganjak. Takpa. Ari tu pun share link 8Share tak banyak. Terima kasih kepada yang sudi klik tu. Kat blok nie pun ada iklan Nuffnang. Sambil singgah tu, tolong-tolong laa klik. Arigato!



Link Update [29/4/2015]Minta tlg kekawan klik link2 nie ya.. Slow2 cari duit.. Sapa nak join pasif income bleh pm.....

Saturday, 25 April 2015

Sharing Links 24/4/2015

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Links Update.. Dah sebulan tak update link.. Macam mna nak naik earning?? Pemalas betul! Yang klik pun tak ramai. Takat sorang dua jaa.. Yang lain takut spam laa.. Masalah internet laa (tak pa dimaafkan) hee..

Minta jasa baik kekawan tlg klik ya.. Terima Kasih.. ^_^


LINK EXCHANGE!! [25/4/2015]Minta tolong klik link2 nie.. Lama tak kumpul duit.. hee1. http://goo.gl/AIXqbB2....
Posted by IyQa GaNi on Saturday, 25 April 2015

Friday, 24 April 2015

Mutiara Kata Jumaat #26

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


SABDA RASULULLAH SAW TENTANG ANAK

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


  1. Bau mulut atau tubuh anak-anak adalah sebahagian dari angin syurga.
  2. Syurga adalah sebuah kampung ketenangan, tidak akan masuk ke dalamnya kecuali orang yang menyukai anak-anak.
  3. Barangsiapa menyenangkan anak perempuannya, maka darjatnya bagaikan orang yang sentiasa menangis kerana takut kepada Allah. Orang yang menangis kepada Allah maka api neraka diharamkan menyentuh tubuhnya.
  4. Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat di syurga. Nisbah di antara dua darjat adalah 500 tahun.
  5. Barangsiapa keluar ke pasar untuk membeli barang-barang dan kembali ke rumah dengan membawa buah tangan untuk anaknya, nescaya dia akan mendapat rahmat dari Allah swt dan tidak akan disiksa di akhirat kelak.
  6. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak laki-laki. Barangsiapa menyenangkan anak perempuannya, maka seolah-olah memerdekakan anak Nabi Ismail.
  7. Perintahkanlah anak-anakmu mengerjakan solat ketika berusia 7 tahun dan pukullah mereka apabila meninggalkan solat ketika berusia 10 tahun.
  8. Muliakan anak-anak dengan mengajar mereka adab dan ilmu agama.
  9. Barangsiapa meninggalkan anak-anaknya dalam keadaan jahil, maka orang tua ikut menanggung setiap dosa yang dilakukan oleh anaknya.
  10. Barangsiapa membekalkan anak-anaknya dengan adab dan ilmu agama, maka orang tua akan mendapatkan pahala seperti pahala anak-anak.
  11. Setelah anak perempuan berusia 16 tahun, maka nikahkanlah dia. Ketika itu sang ayah memegang tangan anak gadisnya sambil berkata " Anakku, kau telah kudidik, kuajar dan kunikahkan. Semoga Allah melindungiku dari bencana kerana dirimu di dunia dan akhirat".
  12. Muliakanlah anak-anak kerana anak akan menjadi taming atau penghalang untuk masuk neraka.
  13. Anak-anak adalah taming neraka, makan bersama mereka akan membebaskan kita dari neraka dan memuliakan mereka menyebabkan kita selamat ketika menyeberangi titian sirat.


Friday, 17 April 2015

Mutiara Kata Jumaat #25

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Thursday, 16 April 2015

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 16 April 2015 hingga 11.59 malam 30 April 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 425.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
DJH | JULIA | KAKITRAVEL | AZREEN | ANA | SOLEHAH | SALINA | SITI | MASZULL | AZNEY | JAJA | SAYIDAH | QEELA | HIDAYU | PAPAGLAMZ | ENY | FARHANA | ADDA | 
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow  Instagram Sponsor
DJH | SALINA | NURUL | MASZULL | JAJA | 
SAYIDAH | QEELA | FARHANA | ADDA |
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+julia jamaludin  +Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :



Kredit Untuk +Mia Liana 


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

 Sekian Terima Kasih.

Wednesday, 15 April 2015

WORDLESS WEDNESDAY #26

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


SWEET MUSLIMAH : Serap GST

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hi!! Wah lama betul cheq tak hupdate blog.. Sibuk plus tatau nak hupdate apa plus malas.. Ahahaha.. Okay hari nie cheq nak hupdate pasal Sweet Muslimah nie. Dulu cheq dah buat entri Sweet Muslimah... (KLIK)

SweetMuslimah.com

Cerita hari ini dimana, cheq ada dapat email yang mana, Sweet Muslimah menyerap GST. Maksudnya segala charge GST, Sweet Muslimah yang tanggung. Pelanggan tak perlu bayar tax!

HORRAYY!!!

Tak caya? Meh cheq bagi print screen view..


So boleh laa shopping dengan HAPPY. Kalau cheq dah kerja nanti, baru cheq nak beli ket Sweet Muslimah. Sekarang tadak fulus.. Yang ada hutang ja.. PTPTN KAN HADO...

Friday, 10 April 2015

Mutiara Kata Jumaat #24

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Friday, 3 April 2015

Mutiara Kata Jumaat #23

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم