Friday, 13 March 2015

ZALORA : Selipar Oh Selipar!

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Kali nie cheq nak buat iklan pasai Zalora. Pelik ja kan tajuk selipar.. Semua pakai selipar kan. Tipu laa tak pakai. Walaupun bukan brand selipar.. Hahahaha..

**********

3 SEBAB UNTUK MEMAKAI SELIPAR

Berbanding sneaker atau flats, Selipar Wanita bukanlah jenis kasut yang menjadi 'favourite' semua orang atau sesuai di pakai untuk ke semua tempat. Pemakaian selipar adalah tidak sesuai untuk ke tempat-tempat berikut :

1. Majlis perkahwinan 
(Ada ka pakai selipar pi kenduri, pakai la lawan sikit. Tak pun pakai selipar ada bling2 ka.)

2. Menghadiri temuduga
(Ini mengarut la. Konpirm kena rijek! Lain laa pi temuduga utk kerja kat pasar malam.)

3. Ke pejabat
(Bos tak marah ka? Simpan spare tak pa kat office, boleh pakai pi tandas ka, pi surau ka?)

4. Majlis rasmi
(Jangan pakai selipar buruk kat majlis rasmi. Buruk la!)

5. First date!
(Hahaha. Pakai laa lawa2, Pakai selipar bling2 ek.)



Namun, selipar juga merupakan jenis kasut yang paling selesa dipakai dan wajib bagi setiap individu mempunyai sekurang-kurangnya sepasang selipar. WHY?



1. Selipar adalah pelengkap 'hari malas' anda apabila anda mahu berpakaian kasual di hujung minggu dan lepak bersama kawan-kawan di kedai mamak.



2. Selipar adalah satu-satunya kasut yang paling sesuai untuk dipakai ke pantai.




3. Selipar juga merupakan jenis kasut yang paling praktikal apabila anda ingin melakukan aktiviti riadah seperti bermain basikal atau bersiar-siar di taman.

**********

HAAA.. Tudia.. Dah tengok iklan kan.. Amacam? Ada tak yang buat? Pi interview pakai selipar? 

Tunggu apa lagi, cekidaut laa kat Zalora. Selipar lawa kot. Rugi hampa tak tengok. Bukan tengok saja nah.. Berkenan beli laa.. (Cheq plak yang exited. Hohoho).

1 comment:

  1. betul kasut ke sandal ke selipar ke semua cantik2 kat ZALORA.. baru dok survey2, tunggu masa nak rembat je nih..

    ReplyDelete