Friday, 27 March 2015

Mutiara Kata Jumaat #22

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Thursday, 26 March 2015

Once A Year..

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Today is the day, my very special day.
It's my brithday! My very special day.

Konichiwa!

Apa habaq semua?? Alhamdulillah.. Cukup 23 tahun diberi peluang oleh Allah S.W.T. untuk masih bernafas dan terus menjadi khalifah di muka bumi Allah. Diberi peluang utk terus mengumpul sebanyak mungkin amalan-amalan sebagai saham untuk akhirat sana. Syukur Alhamdulillah Ya Allah.

Ramai juga yg wish kat FB wall.. Terima kasih ya kawan-kawan semua. Thanks mummy kerana melahirkan cheq ke dunia dah telah menjaga cheq selama ini. Arigato othosan (daddy) for taking care of me, teaching me every things. Arigato othosan, okasan.

Semoga Allah sentiasa bersama-sama kita semua dalam menuju syurga-Nya. Moga perjalanan akan datang dapat ditempuhi dengan penuh kesabaran dan sentiasa berada di bawah naunganNya. InsyaALLAH.. Aamiin...

Final sem gambatte ne!!

Sunday, 22 March 2015

Sharing Links 22/3/2015

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mals betul nak update Links 8share n churpchurp nie. Bukan ada orang nak klik pun. Ada pun 2 org mcm tu ja.. So, earning tak naik.. hmmm.. Jadi nak minta laa ehsan rakan fb n blogers nie tolong klik ya cheq punya links nie.. kasihani laa cheq nie... Heee.. Terima Kasih.. Sayang kawan-kawan.. Kat bawah sekali blog nie pun ada. Boleh klik kat situ juga ya.. Muah3x.



Saturday, 21 March 2015

Segmen Kad Cinta#2

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Frasa Cinta

"Cintaku kepada Tuhan, kerana aku adalah ciptaan-Nya. 
Cintaku terhadap seseorang itu adalah kerana perasaan yang dicipta-Nya."


[P/S : Frasa cinta tu cheq reka sendiri tau, no copy paste.]

Friday, 20 March 2015

Mutiara Kata Jumaat #21

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Friday, 13 March 2015

ZALORA : Selipar Oh Selipar!

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Kali nie cheq nak buat iklan pasai Zalora. Pelik ja kan tajuk selipar.. Semua pakai selipar kan. Tipu laa tak pakai. Walaupun bukan brand selipar.. Hahahaha..

**********

3 SEBAB UNTUK MEMAKAI SELIPAR

Berbanding sneaker atau flats, Selipar Wanita bukanlah jenis kasut yang menjadi 'favourite' semua orang atau sesuai di pakai untuk ke semua tempat. Pemakaian selipar adalah tidak sesuai untuk ke tempat-tempat berikut :

1. Majlis perkahwinan 
(Ada ka pakai selipar pi kenduri, pakai la lawan sikit. Tak pun pakai selipar ada bling2 ka.)

2. Menghadiri temuduga
(Ini mengarut la. Konpirm kena rijek! Lain laa pi temuduga utk kerja kat pasar malam.)

3. Ke pejabat
(Bos tak marah ka? Simpan spare tak pa kat office, boleh pakai pi tandas ka, pi surau ka?)

4. Majlis rasmi
(Jangan pakai selipar buruk kat majlis rasmi. Buruk la!)

5. First date!
(Hahaha. Pakai laa lawa2, Pakai selipar bling2 ek.)



Namun, selipar juga merupakan jenis kasut yang paling selesa dipakai dan wajib bagi setiap individu mempunyai sekurang-kurangnya sepasang selipar. WHY?



1. Selipar adalah pelengkap 'hari malas' anda apabila anda mahu berpakaian kasual di hujung minggu dan lepak bersama kawan-kawan di kedai mamak.



2. Selipar adalah satu-satunya kasut yang paling sesuai untuk dipakai ke pantai.




3. Selipar juga merupakan jenis kasut yang paling praktikal apabila anda ingin melakukan aktiviti riadah seperti bermain basikal atau bersiar-siar di taman.

**********

HAAA.. Tudia.. Dah tengok iklan kan.. Amacam? Ada tak yang buat? Pi interview pakai selipar? 

Tunggu apa lagi, cekidaut laa kat Zalora. Selipar lawa kot. Rugi hampa tak tengok. Bukan tengok saja nah.. Berkenan beli laa.. (Cheq plak yang exited. Hohoho).

Mutiara Kata Jumaat #20

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Wednesday, 11 March 2015

WORDLESS WEDNESDAY #25

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Tuesday, 10 March 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



Friday, 6 March 2015

Mutiara Kata Jumaat #19

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Monday, 2 March 2015

I'am 90's Kid!

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Sekarang dah masuk minggu ketiga bermulanya semester terakhir nie. Cepat jaa masa berlalu. Tak sangka betul. Hokay2. Bukan nak cerita pasal semester akhir. Tapi cheq nak 'baling belakang' (throwback) kenangan zaman kanak-kanak dulu.

Kenangan zaman kanak-kanak dulu, susah kita nak jumpa balik sekarang nie. Kadang makanan yang kita dok slalu makan time kecik-kecik dulu susah nak jumpa. Tapi bila jumpa. Fuh!! Syok nya tak terkata. Excited baq hang! Betui dak? Toksah mohong. Budak2 sekarang apa tau. Kan2. Depa semua hujung jari ja. Nak bagi anak senyap bagi iPad, tablet, smartphone bagai. Kan2..

Cheq nak share peberet cheq dulu-dulu.. Mesti hampa pun suka punya laa..





Amacam.. Sapa pernah lalui semua nie.. Angkat tangan!! Hahaha.. Best kan.. Rindu baq hang! Ada lagik nie. Tapi tak masuk senarai ja.. Bes nya.. Kalau ada budak-budak sekarang lalu benda nie. Habaq kat cheq nah.. Cheq nak tabik spring.. Koh koh koh.... Sapa-sapa yang dah ada anak tu, jarak2 kan laa anak2 hampa dari smartphone, iPad, Table dan sebagainya nah... Nanti dok besa dengan touch2, slide2, pengang pensil pun tak reti plak.. Hehe..

Sayonara!