Monday, 27 October 2014

Denggi!

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Mula balik sekolah, lepas cuti seminggu deepa.. Minggu nie mula exam akhir tahun atau dengan nama lain Pentaksiran Akhir Tahun.. Pfftt.. Time dulu guna Peperiksaan Akhir Tahun jaa.. So kena jaga waktu ulangkaji dan waktu exam. Jaga exam nie guna sistem number. Susah nak terang..

Actually, bukan nak cerita pasal pasal exam. Nak cerita pasal Denggi.. Apa plak kaitan Denggi dengan Exam. Macam nie. Cheq kena jaga waktu ulangkaji pagi2 tadi.. So, masuk kelas tingkatan 4 Delta. Kelas cheq laa.. Pastu tengok-tengok student, perasan laa sorang anak murid nie takda. Time exam kan, takkan tak mai sekolah. Tanya laa member dia.

Rupa-rupanya kena masuk hospital sebab denggi!!!!
Adik aku kena denggi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aduhh laa.. Hailaa sayang cikgu nie..

Sekarang nie musim denggi. Jaga laa diri tu elok-elok. Persekitaran pun.. Search kat google, minum sup ketam dan makan isi ketam mampu sembuhkan denggi. Kalau makan dalam amount yang banyak dalam 500ml-1liter boleh sembuh dalam 8 jam kalau tak salah.

Virus denggi nie menyebabkan penurunan darah platlet dalam badan dengan cepat. Bila hilang platlet nie, boleh mengakibatkan maut. Jadi, sup ketam nie yang kaedah paling baik dan berkesan dalam meningkatkan kandngan platlet dalam badan. Boleh baca kat sini dan sini.

Baca laa sendiri.. Malas nak taip panjang-panjang. Tengah sedih teringatkan anak murid nie... Sobsobsob..

Minta semua doakan anak murid saya nie cepat sembuh dan dijauhi dari sebarang penyakit. Amiin...

No comments:

Post a Comment