Thursday, 25 September 2014

Tutorial Blog Buat Pelajar Terchenta....

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Hi! Hi! Hi!

Wahh.. Penat jugak ek wat tutorial blog nie.. Dok menghadap laa tadi waktu sekolah, fokus wat.. Bukan leh wat simple-simple macam blogger wat tu.. Nie budak skolah. Sedangkan tunjuk step by step kat depan kelas pun boleh dok tanya berulang kali, apatah lagi tutorial nie. Setiap langkah kena ada.. Guna pulak chromebook.. Nak susun layout, nak customize template, nak buat post.. Semua kena detail. Tengok laa, nanti sabtu nie skolah mesti ada yang akan tanya jugak..

Cheq wat dalam word jaa.. Printscreen bagai, edit kat paint. Tak buh kat blog.. Untuk student, nak bagi depa mudah tengok. Pastu upload kat PADLET.. Bila wat tutorial, mesti laa nak kena test, cuba-cuba buat jugak kan. Nak kena ajaq student, nanti tak laa terkapai-kapai. hehe.. Ini lah hasil yang cheq dok try-try buat.. (Cheq tak guna blog ini ya.. Uiihh, nanges klu guna blog Sakura Ungu nie.. Cheq guna blog template.)


Taadaa!!!
Cheq tak pakai template ek.. Cari image blog background ja.. Pastu edit sana. edit sini jadi laa macam nie..

Nak tengok ka tutorial cheq buat? Sila laa... Tak tengok pun tak apa.. ngeee..


2 comments:

  1. heeee tahniah2..
    nanti boleh lah ajarkan ayu pulak yee

    ReplyDelete
  2. haha.. tutorial skema2 je.. mesti ayu terer lg kan..

    ReplyDelete