Monday, 22 September 2014

PENAT AJAQ BLOG

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Cuti penggal 2 dah abis... Nak cuti lagi!!!!!!!!!!!! K. Fine!

So, kelas tingkatan dua ada final projek. Final projek nya adalah membuat website. Memandangkan guna chromebook, jadinya guna blogspot laa. Wah!! Ajar budak blogspot. Naseb bek cheq nie ada blog, so kira ada pengalaman laa sikit...

Ok, semangat laa nak ajar. Minta budak2 sign in macam biasa, tup2 kena block. Ape kes? Rupanya YES ID tak boleh guna buat blog. Pulak!! Pulun laa suh budak2 nie buat google account. Dah buat Google account, dia minta plak varify guna handphone! Choi, budak-budak mana ada handphone wak mai skolah! Aku jugak laa mangsa, tp limited laa boleh guna pun. Tolong mana-mana yang boleh ja.. Sapa yang sangkut suruh depa wat kat umah guna handphone sendiri..

Ok settle satu masalah. Ajar laa create new blog.. Buh Tittle, create url blog, klik laa create blog.. Loading punya loading.. Skali dia muncul....

Majoriti pelajar semua kena macam nie. Ada beberapa ja yang terlepas dapat buat blog. dengan cikgu skali sangkut. Apa kes?!

Nak settle semua masalah nie abis 2 waktu kelas. Sabtu nie skolah jadual hari Isnin. Jadi pesan laa kat semua pelajar, balik rumah create blog. Hari Sabtu semua kena ada blog masing-masing dah. Kita sambung saja. Yang dok asrama mai jumpa cikgu..

Hambik kau!

Esok masalah yang sama bakal berulang juga.. Apakah?!

2 comments:

  1. Wahh bagusnye...dapat kongsi pemgalaman sendiri dgn student...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. mudah bila ada pengalaman nk ajar kt student.. alhamdulillah..

      Delete