Tuesday, 23 September 2014

Cerita Kelas Hari Ini

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Haaa.. Nak update tentang kelas hari ni laa apalagi.. Alhamdulillah, kelas hari nie tak macam masalah yang timbul kelas semalam. Kurang, tapi ada satu dua yang bermasalah sikit..



Awal-awal pesan siap-siap dah kat pelajar, pastikan Chromebook connect internet Yes bukan Wifi sekolah. Semua dengaq kecuali sorang. Takpa dimaafkan. Lepas tu ada dua orang kut yang baru nak buat akaun gmail, jadinya bila buat akaun gmail kena verify dulu baru boleh aktifkan akaun. Verify tu pulak kena guna handphone. Cheq punya hangdphone? Noway! Balik verify kat rumah.. Yang dok asrama jaa cheq tolong..

Pastu yang dah lama guna gmail pun bila create new blog kena verify juga. Jadinya yang student kena macam nie, cheq wat apa tau.. Haaa.. Bila ngajaq kat kelas kena tunjuk satu-satu, jadi ada laaa 3 blog yang cheq create gara-gara nak mengajaq nie. Cheq add email depa, invite jadi author blog, pastu tukaq jadi admin, then cheq delete email sendiri yang jd admin. So, blog tu menjadi pelajar punya blog.. Hahaha.. 3 blog diserahkan kepada pelajar, pastu lagi dua pelajar masalah sama, cheq create blog, pastu tukaq jadi hak depa.. Senang.. Hambik kau.. Tapi, walau pun cheq ada blog sendiri, still, bila create blog baru kena verify guna handphone jugak. Tak semua blog yang cheq create laa, ada yang minta ada yang  tak minta... (TAK PAHAM AKU DENGAN GOOGLE NIE.)

Kelas terlajak sikit, minta maaf cikgu next subjek.. Cheq sendiri masuk relief lewat.. Dapat relief berderet plak dengan kelas...

2 comments:

  1. Assalamu'alaikum hai iqa.. dah jd cikgu ke?
    saja singgah lagi.
    Ni ada beberapa Giveaway kot mau join kalu blom join sbb sempat lagi ni..

    http://providenetwork.com/giveaway-2014-mialiana-com-20-30-sep-2014/
    http://providenetwork.com/giveaway-jubah-dress-cantik-ariescape-shoppe/

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikummussalam... haha.. belum lagi baru praktikal..

      insyaALLAH... klu ada masa.. saya join..

      Delete