Friday, 28 March 2014

CLINICELL Oral Skincare : REVIEW PRODUK - SYUFIQA NURFATIN

ᗩᔕᔕᗩᒪᗩᗰᑌ'ᗩᒪᗩIKᑌᗰ ✿◕ ‿ ◕✿ 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Seperti mana yang cheq dah janjikan untuk buat review produk CLINICELL Oral Skincare. Produk ini produk anti penuaan dan kecerahan wajah. Ia juga merupakan formulasi termaju untuk kecantikan dan kesihatan dari dalam. Ini merupakan impian bagi setiap wanita yang menginginkan kulit yang cantik, berseri, putih dan gebu.


MAKLUMAT PRODUK
Sebuah formulasi termaju menggunakan ekstraks sumber semulajadi yang berkualiti tinggi dan “salah satu molekul Anti Aging yang terhebat”. Mengandungi Hydrolyzed Kolagen, AstaREAL P2AF Astaxanthin, Ceri Acerolla, 13 Vitamin dan 11 Mineral yang diperlukan oleh badan. Menyegarkan, mengembalikan keanjalan dan memutihkan di samping memberikan kelembapan kulit.
  • 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C¹
  • 800 kali lebih kuat dari CoQ10¹
  • 550 kali lebih kuat dari Vitamin E²
  • 75 kali lebih kuat dari Alpha lipoic acid¹
  • 40 kali lebih kuat dari Beta Carotene³

KELEBIHAN PRODUK
Di formulasikan oleh Ketua Penyelidikan dan Pembangunan Clinicell Mejar (Dr) Nur Haliza Mohamad Najib Bersara MD (UKM) .

Menggunakan salah satu bahan aktif anti penuaan dan pemutihan kulit yang terhebat di dunia iaitu AstaREAL P2AF Astaxanthin. Kajian yang di buat menunjukkan ianya : -

  • 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C¹
  • • 800 kali lebih kuat dari CoQ10¹
  • • 550 kali lebih kuat dari Vitamin E²
  • • 75 kali lebih kuat dari Alpha lipoic acid¹
  • • 40 kali lebih kuat dari Beta Carotene³

  1. Disahkan Halal oleh Jakim
  2. Kilang yang berstatus GMP
  3. Bahan aktif dari sumber semulajadi yang berkualiti tinggi dan di import
  4. Harga yang murah jika dibandingkan dengan produk yang di import kerana kualiti yang setara.
  5. 100% selamat dan tiada kesan sampingan
  6. Kesan Anti Penuaan dan Pemutihan kulit ke seluruh badan kerana pengambilan secara oral ( makan/minum )
  7. Kadar keberkesanan yang tinggi
  8. Kadar penyerapan dalam badan yang tinggi
  9. Sesuai untuk semua jenis kulit
  10. Cara penggunaan yang mudah, hanya larutkan 1 paket di dalam air kemudian diminum pada waktu malam sebelum tidur.
  11. Perisa oren yg sedap dan tidak terasa seperti ubat

  • KHASIAT PRODUK

  1. Anti Penuaan
  2. Menggalakkan penghasilan semula kolagen dalam badan
  3. Memutihkan kulit
  4. Meremajakan kulit
  5. Menganjalkan kulit
  6. Melindungi dari sinaran UV
  7. Melembapkan kulit
  8. Mengurangkan kedutan dan garis – garis halus
  9. Mengurangkan jeragat kulit dan jerawat
  10. Menyihatkan badan
  11. Membantu menguatkan rambut
  12. Mengurangkan masalah sakit sendi dan otot
  13. Menguatkan kuku rapuh
  14. Mengeluarkan toksin dalam badan
  15. Membantu mencegah penyakit Kanser dan juga penyakit lain yang berhubung kait dengan sel seperti Parkinson dan Strok
  • JADUAL PENGGUNAAN
  • Produk ini disyorkan di ambil 1 paket sebelum waktu tidur. Ia perlu di amalkan setiap hari kerana proses penuaan dan degeneratif adalah berterusan. Kesan yang akan di perolehi oleh setiap orang juga berbeza. Ini adalah kerana setiap orang mempunyai kadar metabolisma, berat badan, warna kulit dan gaya hidup yang berbeza.


  • REVIEW DARI IYQA GANI
    Senang cerita laa kan, cheq memang susah sikit nak makan atau mencuba produk-produk kesihatan nie. Kemudian bila baca-baca review di blogger-blogger, mula laa rasa tertarik. Jadi saya ambil kesempatan untuk membuat review produk CLINICELL Oral Skincare nie. Sebelum tu, cheq pesan siap-siap. Warna kulit cheq hitam manis ek. Jadi kalau rasa tengok kat gambar tu macam sama ja.. Itu gambar ya. Cheq nak review ni apa yang cheq rasa sendiri perubahan.
  • Sepanjang penggunaan 15hari (15 paket) ini, cheq rasa;
  1. Tona warna kulit dah mula rata. Sebelum nie bahagian pipi belakang kulit cheq agak gelap macam terbakar. Alhamdulillah dah takda.
  2. Parut lebam jerawat di antara mata dan dagu kanan dah mula pudar.
  3. Warna kulit pun dah makin cerah (dalam gambar munkin x nampak). Tapi ni cheq rasa sendiri naa. Cuti sem hari tu, cheq kerja, so muka jadi gelap sikit. Tahi lalat yang dulu tersembunyi, sekarang dah jelas nampak. huhu..
  4. Jerawat-jerawat halus pun jadi kering. Sebelum nie susah sangat nak hilang. Walau pakai macam-macam pencuci muka. Alhamdulillah sekarang dah kering.
  5. Berat badan pun turun. Padahal badan dah kurus dah.

Gambar testimoni cheq...




Amacam? Ada nampak beza x? Cheq memang jenis tak pakai bedak compaq ya. Gatal muka.

MAKLUMAT SYARIKAT
CLINICELL COSMECEUTICALL (M) SDN BHD
No. 44 Bj 3, Taman Bukit Jaya,
Bukit Antarabangsa,
68000 Ampang,
Selangor Darul Ehsan. 
+603 4161 8199 



Laman sesawang : http://www.clinicell.com.my/


Well itu sahaja laa review dari cheq naa.. 
Wassalam!!

IyQa GaNi

No comments:

Post a Comment